Onze aanpak

BestStudents zoekt niet ‘zomaar’ een student voor stage of afstudeeropdracht. Onze aanpak is persoonlijk, intensief en professioneel.

  • We richten ons op het vinden van de meest talentvolle en ambitieuze HBO- of WO-student in zijn studierichting.
  • We leggen sterk de nadruk op de persoonlijkheid van een student. Die moet immers aansluiten op de organisatie en de bijbehorende stage of afstudeeropdracht.
  • We brengen altijd een bezoek aan het bedrijf of de instelling, om zelf de bedrijfscultuur te proeven.
  • We zetten geen vacatures op de website, omdat we student en organisatie persoonlijk samen willen brengen.

 

Fase 1. Schrijf je geheel kosteloos in!

Inschrijven gaat heel eenvoudig via de website. Het is belangrijk dat je een bijgewerkte versie van je cv uploadt en meestuurt. Zodra je het inschrijfformulier hebt verstuurd, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. We plannen dan een persoonlijk intakegesprek.

Fase 2. Intakegesprek

In het intakegesprek bespreken we uitvoerig je werkervaring, ambities en persoonlijke wensen. Na ons gesprek stellen we een profiel van je op. We bekijken of dat voldoet aan de eisen waaraan een BestStudents moet voldoen. Mocht dat niet zo zijn, laten we je dat spoedig weten. Als je het stempel “BestStudents” krijgt, dan zullen wij een passende vacature aan je profiel koppelen. Wanneer we een geschikte vacature hebben gevonden, laten we je dat meteen weten.

De intakegesprekken zullen worden gevoerd via een online communicatiemiddel.

Fase 3. Sollicitatie

Wij zullen onze relatie, dus jouw toekomstige werkgever, laten weten dat we een geschikte kandidaat hebben gevonden. De werkgever zal je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Uiteraard zullen wij je voorzien van tips en aanvullende informatie over de vacature, zodat je goed voorbereid op gesprek kunt verschijnen.

Fase 4. Match!

Wij blijven je persoonlijk begeleiden gedurende je stage en afstudeerperiode. Je kunt altijd contact met ons opnemen en wij zullen regelmatig contact met jou zoeken om te informeren of alles naar wens is. Eveneens of de opdracht en de werkzaamheden voldoen aan de verwachtingen zoals voorgesteld in het sollicitatieproces. Je hebt recht op een minimale bruto stagevergoeding, door de werkgever, van € 200,- per maand. De uiteindelijke hoogte van de stagevergoeding is afhankelijk van de vacature.

top